2014. június 21., szombat

Deadman Wonderland



Deadman Wonderland:
Év: 2011
Hossz: 12 rész
Műfaj: akció, dráma, horror, sci-fi, shounen, tragédia

Mi is valójában ez a Deadman Wonderland? A történet elején, Igarashi Ganta egy kisfilmet néz róla, hiszen az osztálya oda készül osztálykirándulásra. Ez a hely egy vidámpark, túristalátványosság. Vajon tényleg csak az? Nem, nem csak az. Ez a hely egy magánkézben lévő börtön. Az itt lévő börtön-tagok a műsor részét képezik, különféle versenyeket láthatunk, melyben a "szereplők" egy-egy győzelemért pontokat kapnak. De vajon mi a különleges ezekben az emberekben? Vajon mit tehetett egy középiskolás fiú, hogy ide jutott? Egy nap, az iskola élete megváltozik: egy különös ember/robot jelenik meg, s Ganta szeme láttára lemészárolja osztálytársait. A fiút halálra ítélik, ugyanis azt hiszik, ő ölte meg 29 osztálytársát.
Ganta ezek után a Deadman Wonderland-be kerül, rabként.

Imádtam ezt az animét. Egyik nagy kedvencem. Megvolt benne minden, amit szeretek. A szereplők kidolgozottak, mindenkinek meg van a maga személyisége. A grafika néhol kidolgozatlan, a háttereknél, de a csatajelenetek kidolgozottsága kiegyenlíti ezeket a hiányosságokat. Ajánlom mindenkinek, aki valami vérengzős animét keres! 
És plusz pont, hogy nem csöpögött a romantikától. Örültem, hogy végre végignézhettem egy olyan animét, ami nem arról szól, hogy így szeretlek, úgy szeretlek! :D

Történet: nem mindennapi, hatalmas fordulatok, sosem tudod, mi a következő lépés. Imádtam! 10/10.
Grafika: néhány helyen kidolgozatlan, de alapjában véve nagyon kitettek magukért. 9/10.

Kapcsolódó művek:
Deadman Wonderland OVA, 2011. 1 rész
Deadman Wonderland manga, 2007-2013.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése