2014. április 19., szombat

Another




Another:
Év: 2012
Műfaj: dráma, horror, iskolai élet, misztikus, nem gyerekeknek, pszichológiai, seinen, thriller
Hossz: 12 rész
Középiskolás vagy? Kilencedikes ? C-s osztályba jársz? Kezdj aggódni...
1972-ben, az Északi Yomiyama iskolában meghalt egy Misaki nevű tanuló. Mintatanuló volt. Halála után a diákok úgy tettek, mintha még ott lenne. Úgy viselkedtek, mintha ott ülne az osztályba. Még a fényképezkedésre is vittek neki széket. Azóta egy átok lengi körbe a 9/C osztályokat...
1998-ban egy fiú érkezik Tokióból, de tüdőbaja miatt kórházba kerül az iskola első hetén, s itt találkozik Mei-vel. Innentől kezd furcsának, misztikusnak tűnni a fiúnak az osztály viselkedése...

Ez az egyik kedvenc animém. Lehet furcsán hangzik, de imádtam a véres, halálos részeket. A grafika nem üti a 10-et, de azért vissza tudta adni a történetet. Az a misztikusság, baljóslat, ami körbelengte a történetet, adta meg a kellő összhangot. A történet lassan haladt, logikusan építve fel az egészet, épp ezért váltam a rabjává. Egyedül, sötétben, begubózva a szobába végignézni egy délután alatt... érdekes volt. 
Mindenkinek ajánlom, aki szeretu a horrort, a misztikusságot, azt, hogy sosem tudja mi a következő lépés... 

És vigyázz, nehogy Te vagy valamelyik rokonod 9/C osztályba kerüljön...

Grafika: 9/10 : néha voltak pontatlanságok, vagy nem volt kidolgozva a háttér kellőképp. De az "ijedős" részeknél, az a fekete, sötét színkavalkád elérte a megfelelő összhatást.
Történet: 10/10 : nem egy mindennapi története van. Ha elkezdi nézni az ember, csak azt fogja észrevenni, hogy folyamatosan keresi a következő részt. Lassan, de logikusan építették fel az animét, s az utolsó részekre ez meghozza a kellő hatást.

Kapcsolódó művek:
Another OVA, 2012. 1 rész
Another Special: zenés videó, 2013. 1 rész
Another manga: 2010-2011, 4 kötet
Another 0, manga: 2012, 1 kötet

AMV:

 (saját AMV!!)



Pillanatképek:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése