2017. április 26., szerda

Érdekességek a Japán étkezésről!

Sziasztok! Mai cikkünkben 10 érdekességgel találkozhatsz Japán étkeiről, étkezési szokásairól. Kellemes olvasást! :P

1. Japánban nem ritka az, hogy minden étkezéskor rizset esznek, beleértve a reggelit is.

Rizs

2. A Japán háztartásokban a tűzhelyek, sütők közel sem olyan hétköznapiak, mint a rizsfőző gépek.

Rizsfőző készülék


3. A tészta szürcsölése az étel ízletességét jelzi. A szürcsölés ezenfelül elősegíti a forró tészta lehűtését is.

4. A szerencsesüti a 19. századi Kiotóra nyúlik vissza.

Szerencsesüti


5. A ló és bálnahús egyaránt könnyen elérhető Japánban. A polip, medúza, tintahal és egyéb tenger gyümölcsei nagyon népszerűek.

6. A világ legdrágább tonhala Japánban kelt el 735.000 amerikai dollárért.

A legdrágább tonhal, méretes darab

7. A japán szaké erjesztett rizsből készül, és általában melegen szolgálják fel.

Népszerű japán szeszesital, a szaké

8. A sör a legnépszerűbb alkoholos ital Japánban. A sörfőzés művészete Németországból ered, mint egy fejlesztési projekt Hokkaido északi szigetén.

9. Jamaica éves kávétermelésének mintegy 85%-át Japán importálja.

10. Bár a hagyományos éttermekben illetlenségnek számít lerészegedni, ugyanez nem igaz olyan éttermekre, mint az Izayaka, mindaddig, míg nem zavarsz más vendégeket.

Egy Izayaka Tokióban,
leginkább munka utáni iszogatásra, relaxálásra szolgál


Fordította: Elric
Forrás: https://www.slideshare.net/LiviaMihai/10-facts-about-japan-food-drinks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése