1. Japánban nem ritka az, hogy minden étkezéskor rizset esznek, beleértve a reggelit is.
Rizs |
2. A Japán háztartásokban a tűzhelyek, sütők közel sem olyan hétköznapiak, mint a rizsfőző gépek.
Rizsfőző készülék |
3. A tészta szürcsölése az étel ízletességét jelzi. A szürcsölés ezenfelül elősegíti a forró tészta lehűtését is.
4. A szerencsesüti a 19. századi Kiotóra nyúlik vissza.
Szerencsesüti |
5. A ló és bálnahús egyaránt könnyen elérhető Japánban. A polip, medúza, tintahal és egyéb tenger gyümölcsei nagyon népszerűek.
6. A világ legdrágább tonhala Japánban kelt el 735.000 amerikai dollárért.
A legdrágább tonhal, méretes darab |
7. A japán szaké erjesztett rizsből készül, és általában melegen szolgálják fel.
Népszerű japán szeszesital, a szaké |
8. A sör a legnépszerűbb alkoholos ital Japánban. A sörfőzés művészete Németországból ered, mint egy fejlesztési projekt Hokkaido északi szigetén.
9. Jamaica éves kávétermelésének mintegy 85%-át Japán importálja.
10. Bár a hagyományos éttermekben illetlenségnek számít lerészegedni, ugyanez nem igaz olyan éttermekre, mint az Izayaka, mindaddig, míg nem zavarsz más vendégeket.
Egy Izayaka Tokióban, leginkább munka utáni iszogatásra, relaxálásra szolgál |
Fordította: Elric
Forrás: https://www.slideshare.net/LiviaMihai/10-facts-about-japan-food-drinks
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése