2017. november 1., szerda

Bungou Stray Dogs




Cím: Bungou Stray Dogs
Év: 2016 tavaszi szezon
Hossz: 12 rész
Író: Asagiri Kafka
Illusztrátor: Sango Harukawa  
Műfaj: akció, misztikus, seinen, humor, küzdelem
Készült: Manga alapján, mely a mai napig is fut

Főszereplőnk, Nakajima Atsushi egy utcára került árva, aki mindenféle segítség nélkül próbál, szerencsétlenül mégis tisztességesen megélni. Minden megváltozik, amikor az egyik nap észrevesz egy fuldokoló férfit és megmenti őt.
Ez az öngyilkos hajlamú ember nem más, mint Dazai Osamu, aki egy japán nyomozó iroda tagja. Társával Kunikida Doppóval, épp egy rendellenes ügyön dolgoznak, amihez rejtélyes módon Atsushi-nak is köze van. Miután ez megoldódik, hősünk a Fegyveres Nyomozóirodához szegődik, ahol kiderül, hogy az iroda tagjai, köztük főszereplőnk is természetfeletti erővel rendelkezik, ami miatt egy 7 milliárd yen-es vérdíjat tűztek ki a fejére. A szervezet feladata a helyi dokkmaffia megállítása, akik a pénzösszegre áhítozva megpróbálják elfogni Atsushi-t.


Érdekesség, hogy az anime szereplőit híres írókról, a képességeiket pedig, azok műveiről nevezték el.

A rajzolás tetszetős, ahogy azt a Bones kiadó többi animéjéhez hasonlóan is láthatjuk (pl.: Full Metal Alchemist, Soul Eater, Boku no Hero Academy).
Az opening egy pörgős szám, a Granrodeo-tól akiket, hallhattunk már a Nanatsu no taizai-ban és a Kuroko no basket-ben is. Ami legjobban megfogott, az a főszereplő jellemfejlődése, és a történet levezetése. Összeségében, nekem az anime nagyon tetszett, mind a 12 rész alatt fenn tartotta az érdeklődésem.

Én csak ajánlani tudom azoknak, akik egy rövid, akciódús történetre vágynak.

Eredeti mű: 

Folytatás:

~Senji

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése