2017. május 19., péntek

Nosztalgiázzunk! 10 magyar szinkronos anime idézet, amire biztosan te is emlékszel

  Bár Magyarország nem a szinkronos animékről ismert, volt egy időszak, amikor itt is televízión nézhettünk animéket, ráadásul magyar nyelven. Sokak gyermekkorát tették szebbé eme alkotások, és számomra mindig boldogságot okoz felidézni, hogy milyen jó is volt annak idején, a tévékészülékben animéket nézni, még gyermekként. 
  Lássunk hát 10 olyan idézetet/mondókát, ami sokak agyában megmaradt, még így évek múltán is. :)

1. "Pikachu, téged választalak!"
Biztosan nem kell senkinek bemutatnom a Pokémon című animét, hisz még az is hallott róla, aki nem éppen a műfaj kedvelője.
Az animesorozat 1997 óta szórakoztatja a nézőket, és több, mint 900 rész készült el belőle.


2. "Macska izom, macska karom, macska varázs, tejhatalom!" 
Ki ne emlékezne a különleges képességű szuperhőscsajokra, a vadmacsokra, akik az iskolába járás és pincérnői munka mellett még a világmegmentést is vállukra veszik? Sajnálatos módon mi már csak a vágott, 26 részes verziót láthattuk anyanyelvünkön, de véleményem szerint az is eléggé szórakoztató volt.


3. "Túlvilági erők, karmazsin vérfolyam,
Régmúlt idők homályából ismét felbukkansz,
Nem riadok vissza, hogy ellenség megússza,
a rám ruházott hatalom add, hogy gonoszt pusztítson,
hogy gonoszt pusztítson!
Sárkányiga!"
Az egyik legikonikusabb varázslat, ami számtalanszor megmentette fiatal boszinkat, Linát. Gyermekkorom egyik legkedvesebb animációs sorozata volt a Slayers, a kisboszorkány. Vicces, bájos történet, amit nem lehetett nem szeretni.


4. "Tsubasa jön, lő és GÓL!"
Biztosan ti is emlékeztek arra, hogy miképp izgultuk végig részeken keresztül azt, hogy kedvenc focistáink egyik kaputól a másikig eljuttassák a labdát a görögdinnyepályán. Hétvégenként kötelező volt megnézni, hogy ki lehessen beszélni az aheti részeket a baráti társasággal.


5. "Magasságok Ura! Ki a test húsával, minden lény erejével és az ember nevével megkoronáztatott. Igazság és erő, mereszd ki karmaidat az ártatlanság védelmében!" vagy ahogy mindenki jobban ismeri, "33. támadás: Tisztítótűz"
Ez az anime már kicsit komolyabb az előzőeknél. Itt, Magyarországon is kialakult egy nagyobb rajongói köre, és az egyik legnépszerűbb lett kicsiny országunkban. Sajnos Ichigoék történetét sem tudtuk végigkövetni magyar szinkronnal, de arra elég volt, hogy beleszeressünk a történetbe, a karakterekbe, és kedvünk támadjon eredeti nyelven folytatni.


6. "Ártatlanság, szólítalak!" 
Az ördögűzés bizony az animék világában is megtalálható, és az egyik legjobb példa erre a D.Gray-man, ahol Allen Walker és társai történetét követhetjük végig, amint megküzdenek a démonokkal, és legfőbb ellenségükkel, az  Ezeréves Gróffal.
Érdekesség, hogy 2016-ban új évada érkezett a népszerű animének, D.Gray-man Hallow néven.


7. "Fekszik!"
Na? Na? Ugye mindenkinek eszébe jutnak az ominózus pillanatok, amikor ezüsthajú szépfiúnk arccal a földhöz tapadva találja magát? Talán az Inuyasha az az anime, amit a legjobban sajnálok, hogy nem lett végig szinkronosan leadva. Talán majd egyszer!


8. "Az egészséges lélek az egészséges elmében, és az egészséges testben lakozik."
Meg sem tudom számolni, hányféle képpen használtam fel ezt a kijelentést iskolai dolgozatok során. Maka ezzel indítja el a Soul Eater összes epizódját, így gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki álmából felriadva is simán végig tudja mondani ezt a kis mondatot.


9. "Az ember nem juthat semmihez anélkül, hogy adnia ne kelljen valamit cserébe. Amit megszerzünk azzal valami egyenértékűt elveszítünk. Ez az egyenértékűség elve, az alkímia legfőbb alapszabálya. Akkoriban még őszintén ezt tartottuk a világ első és egyetlen igazságának..."
Kinek dobbant még hatalmasat a szíve eme sorok olvasásakor? Engem még a hideg is kiráz, amikor Edward és Alphonse Elric történetére gondolok. Elárulom, nekem ez a legkedvencebb animém, a legjobb, amit valaha láttam.


10. "Én leszek a Hokage!"
A kedvenc idézetem Son Gokutól, a Bleach főszereplőjétől. Várjunk csak... Szóval, a Narutot sem kell szerencsére bemutatnom senkinek, hiszen talán ez az az anime, amelyik a legnépszerűbb lett egész Magyarországon. Sajnálatos módon Naruto történetét sem követhetjük végig magyar nyelven. De ami késik, nem múlik ugye. :)


A cikket írta: Elric.

1 megjegyzés:

  1. Ő a kedvenc: "Az ember nem juthat semmihez anélkül, hogy adnia ne kelljen valamit cserébe. Amit megszerzünk azzal valami egyenértékűt elveszítünk. Ez az egyenértékűség elve, az alkímia legfőbb alapszabálya. Akkoriban még őszintén ezt tartottuk a világ első és egyetlen igazságának..."

    Nemcsak azért, mert imádom az FMA-t, de azért is, mert ez egy nagyon igaz idézet, ami a való világra is vonatkoztatható. Semmi sincs ingyen a valóságban sem, mindenért meg kell dolgozni, és mindenért, amit kapsz, fel kell áldozni valamit.

    VálaszTörlés